Werkwijze en tips

Zwanger:

Deze reportage kan op locatie in bijvoorbeeld de natuur of bij jullie thuis.

Een zwangerschapsreportage is het mooist als je rond de 34 weken zwanger bent.De buik is dan nog mooi hoog. Geeft u de voorkeur aan een reportage eerder dan is dat natuurlijk wel mogelijk.

De reportage duurt maximaal een uur voor 2 personen mocht u graag uw kind(eren) ook met de buik op de foto willen dan duurt de reportage anderhalf uur en is de afname minimaal 15 foto’s. De kinderen worden dan ook apart nog op de foto gezet.

Voor de shoot kun je beter geen strakke kleding dragen. Deze geven een afdruk in de huid en het duurt vrij lang voor dat dit weg getrokken is.

Neem diverse leding mee. Jeans, topjes, strakke jurk, maxi dress, bloesje, hipsters zwart en wit.

Newborn:

Deze reportage wordt bij jullie thuis gedaan bij een groot laag raam, maak hier de ruimte vrij. Twijfel je over de plek bespreek dat dan tijdens de boeking. Ook bespreken wij samen wat jullie graag voor foto’s willen.

Een newbornreportage wordt gedaan tussen de 5e en de 14e dag na de bevalling. Later kan ook, maar  hoe langer je wacht hoe lastiger het wordt. De baby wordt dan eerder wakker met verleggen en slaapt dan minder diep.

Voorbereiden: Zorg voor rust in huis, geen visite en de kinderen met iemand in een andere ruimte of lekker in de speeltuin. Zet de kachel lekker hoog rond de 27 graden en doen de baby  in een badje. Daarna (of ervoor) een fles zodat de baby goed voldaan is en heerlijk rozig is. Na het badje mag de baby los een luier om en lekker in een doek gewikkeld worden. En dan is de baby helemaal klaar voor de reportage. Tijdens de reportage is ook de rust erg belangrijk, de baby moet diep slapen en hierin niet gestoord worden.

Ik neem ruim de tijd voor een newborn reportage: dit is over het algemeen 2 uur.

 

 

 

Kinderen:

Een kinderreportage duurt maximaal anderhalf uur.

Bedenk van te voren wat jullie graag willen. Kijk ook eens bij mijn andere foto’s voor ideetjes.

Ik heb in de studio een zeer ruime keuze in achtergronden en divers speelgoed wat er goed bij past.

Neem voldoende kleding mee, liever te veel dan te weinig.

Mooie gekleurde kleding stukken doen het altijd goed het liefst effen of bestaand uit 2 kleuren maar heb je een jurkje of een shirt met een motiefje neem maar mee we kunnen altijd kijken wat leuk staat.

Voor een gezinsfoto is het mooi als jullie goed afgestemde kleding hebben. Allemaal jeans met pasteltinten (licht geel, licht blauw, licht bruin, licht roze) of grijstinten of wit.

 

F a c e b o o k
P i n t e r e s t
I n s t a g r a m